Bodrum'da Şaşırtan Karar! Otelcilerden Yunan Adalarına Karşı Yüzde 50'ye Varan İndirim!
Bodrum'da Şaşırtan Karar! Otelcilerden Yunan Adalarına Karşı Yüzde 50'ye Varan İndirim!
Bodrum'da Şaşırtan Karar! Otelcilerden Yunan Adalarına Karşı Yüzde 50'ye Varan İndirim!

Muğla'nın ünlü turistik ilçesi Bodrum'da oteller fiyat indirimine gitti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, özellikle temmuzun ikinci yarısından başlayarak ağustosun ilk iki haftası dahil yüzde 50'ye varan indirimler yapıldığını belirtti. Demir, "Yüksek fiyatlarla satış yapılamadığı için indirim yapıldı" dedi.

Bodrum, pahalı fiyatlarıyla gündeme gelirken bu kez indirim haberleriyle dikkat çekti. Türkiye'deki tatil beldelerinde fiyatlar artınca, vatandaşlar kapıda vize uygulaması başlatan Yunan adalarını tercih etmeye başladı. Bodrum, Alaçatı ve Çeşme gibi tatil beldelerinde turizmciler, kapıda vize uygulamasının kaldırılmasını talep etti. Otellerde istenilen doluluk oranı yakalanamadı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, otellerde yüzde 50'yi bulan indirimlerin yapıldığını açıkladı.

Demir, "Sabit maliyetler, elektrik, personel ve otel kiraları sabit. Diğer yiyecek-içecek ve temizlik maliyetleri değişken olduğu için otelci meslektaşlarımız hesaplarını yaptılar ve en azından odalar boş kalmasın, personele maaş ödeyebilsinler, işten çıkarmasınlar diye indirime gittiler" diye konuştu.


Demir, "Bu sezon para kazanmasalar da en azından personellerini tutabilecekleri bir sezon olacak. Normalde Bodrum'da temmuz-ağustos aylarında otel doluluk oranı yüzde 60'lara yaklaşıyordu ancak bu dönem bu oran sağlanamadı. Bu nedenle otellerde boşluk var, günübirlik kiralamalar Bodrum'da arttı. Ekonomik durum belli, bu nedenle Bodrum'da iç pazarda yüzde 20'nin üzerinde bir daralma var" ifadelerini kullandı.

'YARIMADANIN HER YERİ PAHALI DEĞİL' Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Bodrum, 11 bölgeden oluşan bir yarımada ve yarımadanın her yeri pahalı değil. Magazinden dolayı herkes Yalıkavak ve Türkbükü'nü biliyor. Gümbet, Akyarlar, Yalıçiftlik gibi yerler yiyecek-içecek açısından daha uygun. Bodrum merkezde şu anda 1500-2 bin liraya oda ücreti var. İç pazarda sezon uzamaz çünkü 9 Eylül'de okullar açılacak. İç pazarımız 15 Eylül'de biter ama fiyat indirimleri Avrupa pazarında devam ederse eylül ayının temmuzdan daha iyi olacağını umuyorum. Avrupalı bir aile tatiline 2 bin 200 euro harcıyor, buna uçak bileti ve konaklama dahil. 80-120 euro aralığında 5 yıldızlı otelde her şey dahil fiyat verebiliyorsanız Avrupalı oraya tatile gidiyor. Şu anda bu fiyatı Portekiz, İspanya, Tunus, Mısır ve Yunanistan sunuyor ve bunlar bizim rakiplerimiz."

'TEKNE TURLARINDA DOLULUK YÜZDE 100'E ULAŞTI' Günübirlik tekne turlarında talebin yüzde 100'e ulaştığını söyleyen Kumbahçe Tekneciler Kooperatif Başkanı Vahap Özkan, "Bodrum'da bir algı yaratıldı. 'Lahmacun bin lira, 2 bin lira. Çok pahalı' dediler. İnsanlar artık bunlardan sıkıldı. Bodrum'da günlük tekne turu 600 lira, ortalama 6-7 saat tur yapıyoruz ve yemeğimizi veriyoruz. Her koyda 1 saat yüzüyorsunuz ve sadece 600 lira. Bana göre Türkiye'nin en ucuz yeri Bodrum. Haziran'da Avrupa Kupası maçlarından dolayı Avrupa pazarında bir azalma vardı. Şu anda gelmeye başladılar ve doluluk oranımız son 1 haftada yüzde 100'e çıktı. Yerli turist Bodrum'u seviyor ve geliyor. Televizyonda sürekli algı yaparak Bodrum'u kötüleyerek bir yere varamazsınız. Gerçekten suiistimal eden esnafımız var. Bodrum'u boş gibi gösteriyorlar, Bodrum dolu" dedi.

'YANLIŞ HABERLER BİZİ ETKİLİYOR' Kumbahçe sahilinde 25 yıldır restoran işleten Ali Akgünel, "Fiyatlarımız belli, müşterilerimiz geldiğinde doğrudan fiyatlara bakabilir. Şehir merkezinde lahmacun 100 lira bizde 150 lira. Sahil kenarında, Türkbükü'nde sosyete olduğu için bu fiyat bin lira. İnsanlar geliyor fiyatlara bakıyor, iş yok. Fiyatlar yüksek, ona göre fiyat yazıyoruz. Yanlış haberler bizi etkiliyor. Bodrum'da her bütçeye uygun tatil var. Kalamar-karides bizde 500 lira, bir balık 400 lira. Bu çok mu? Böyle giderse buraya kimse gelmez, Bodrum'u bitirdiler. Bodrum en güzel yerlerden biri" ifadelerini kullandı.

Restoran işletmecisi Feyzullah Çicek de "Yerli turist bayramda Bodrum'u 10 gün hareketlendirdi. Şu anda bomboş, insanlar Yunan adalarına gidiyor. Kasaptan eti pahalı alınca kaç paraya satacağız? 20 personel var, kira var, enerji maliyetleri var. Fiyatlarda indirim yapamayız. Şu an maliyetleri karşılayan fiyatlar böyle. Fiyatlar zaten dip seviyede. Bir müşteri levrek, çipura yanına salatasını yiyorsa 250-300 lira arasında bir para ödüyor" dedi.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”