İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”
İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”
İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması çağrısında bulundu. Katz, bu talebine gerekçe olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik işgal tehditleri ve tehlikeli söylemlerinin ışığında, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz tüm diplomatlara NATO üyeleriyle acil olarak temasa geçerek, Türkiye'nin kınanması ve ittifaktan çıkarılması çağrısında bulunulması talimatını verdi" ifadeleri yer aldı.


Erdoğan, dün AK Parti Rize İl Teşkilatı'yla yaptığı toplantıda, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen (İsrail'e) onlara da yaparız" demişti.

Katz ise buna cevaben, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin. Hamas karargahına ev sahipliği yapan Türkiye, Hizbullah, Hamas ve Yemen'deki Husilerle birlikte İran'ın şeytan ekseninin bir parçası oldu" açıklamasında bulunmuştu.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

Türkiye'de Yaygın Kullanılan Antidepresanların Tehlikesi: İntihara Sürükleyen Yan Etkiler ve Kadın-Erkek Farkı"