"Foşur Foşur Abi'ye Şok Ceza! Cem Özkök, Ağır Para Cezasıyla Sarsıldı"
"Foşur Foşur Abi'ye Şok Ceza! Cem Özkök, Ağır Para Cezasıyla Sarsıldı"

Sağlıklı Beslenme Tarifleri ve Temizlik Videolarıyla Ünlü Cem Özkök’e Beklenmedik Ceza

Sağlıklı beslenme tarifleri ve temizlik videolarıyla tanınan ve "foşur foşur abi" olarak bilinen sosyal medya fenomeni Cem Özkök, hiç beklemediği bir yerden ceza aldı. Özkök, ödediği meblağı ve nedenini sosyal medya hesabından açıkladı.

Reklam Etiketi Eksikliği Nedeniyle Ceza Aldı

Sağlıklı beslenme tarifleri ve temizlik videolarıyla tanınan ve son zamanlarda açmayı planladığı kafeye yoğunlaşan Cem Özkök, kendine ait markasını tanıtırken “reklam” etiketini kullanmaması nedeniyle Ticaret Bakanlığı tarafından 500 bin TL’lik ceza aldı. Bu cezanın haksız olduğunu belirten Özkök, durumu hikayesinde paylaşarak sitem etti.

Sosyal Dayanışma Ağı Kurmuştu

Paylaşımlarında sürekli olarak dayanışma ve yardımlaşmaya vurgu yapan Özkök, son zamanlarda tek gözlü evde yaşayan bir amcanın evini yeniden dekore ederek ve eksik olan elektronik malzemeleri alarak takipçilerinden birçok beğeni ve destek aldı.


Sadece Bir Hikayede 'Reklam' Yazmamıştı

Neredeyse her gün kendi markası olan 'ceefdogalyaşam' ürünlerini kullanarak kokusunu ve sağlıklı olduğunu övüyordu. Ancak, sosyal medya fenomeni Özkök, son paylaşımlarında “reklam” etiketini kullanmadığı için Ticaret Bakanlığı’na 500 bin TL ceza ödemek zorunda kaldı. Bu durumu kabullenemeyen Özkök, uzun bir yazı ile kendini ifade etti.


"Bu Haksızlık mı? Helal mi?"

Kendi markasının lavanta yağını tanıttığını belirten Özkök, cezadan kaçamadığını şu sözlerle dile getirdi: "Az önce 500.000 TL ceza ödedim. Üstelik kendi markam olan Ceef'in lavanta yağını anlatırken. Yalnızca bir hikayeye reklam yazmadım diye. Yüzlerce hikaye attım, hepsinde 'reklam' belirttim ve Türkiye markam olduğunu biliyor. Ancak dediler ki 'gizli reklam bu'. Dedim ki 'kendi markam, buyrun bu da levham, şirket bilgilerim, vergilerim'. Yine de 'reklam yazsaydın' dediler. 500.000 TL. Şimdi sorarım bu hak mı? Helal mi gerçekten? Eğer gizli reklam yapmış olsam veya beyana aykırı bir durum olsa, 'haklılar' der, öderdim. Ama bu durumda hakkımı helal etmiyorum."


"Neden Bu Parayı Haksız Yere Çöpe Attım?"

Vergisini düzenli ödeyen biri olduğunu vurgulayan Özkök, "Türkiye'de bu kadar faydalı işler yapan, içerik üreten, çevresel temizlik ve yardım projelerine başlayan, kazandığı parayı hayır işlerine yatıran, ihtiyacı olanlara yardım eden, toplumu bilgilendiren, doğru ve helal yaşayan, gençlere ve her yaştan insana örnek olan, Allah korkusu olup helal para kazanan ve fabrikalar kadar vergi ödeyen birine böyle bir ceza kesilmesi büyük ayıp. Vardır elbet bunun da bir hayrı. Allah başka yerden helal şekilde verir. Ama bu derece verici birinin kendi markasına ceza kesemezsiniz! Belki o parayla yardım yapacaktım, birinin evini tadilat ettirecektim. Neden bu parayı haksız yere çöpe attım? Şimdi sorarım, hakka girmek değil mi? Avukatım bu haksızlığa karşı dava açtı, süreci takip ediyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer..." diyerek hikayesini sonlandırdı.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İsrail'in Saldırısı Sonrası ABD'den Açıklama: 'Savaş Kaçınılmaz Değil'

Ezhel'den Olimpiyatlara Özel "Tebrikler Bro" Notlu Paylaşım: Yeni Şarkısında Mete Gazoz'a Gönderme