Gece Uyutmuyor, Sabah Serinletmiyor! Sıcaklar Ne Kadar Sürecek? 8 Derecelik Ekstra Ter Detayı!
Gece Uyutmuyor, Sabah Serinletmiyor! Sıcaklar Ne Kadar Sürecek? 8 Derecelik Ekstra Ter Detayı!
Gece Uyutmuyor, Sabah Serinletmiyor! Sıcaklar Ne Kadar Sürecek? 8 Derecelik Ekstra Ter Detayı!

Türkiye, son günlerde yoğun nemli havaların etkisi altına girdi. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde gece uykusuzluk sorunları yaşanıyor. Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgalarının etkisini daha da artırması bekleniyor. Yüzde 100 nem oranıyla birleşen 37 derece sıcaklık, 45-46 derece olarak hissedilecek. Peki, bu sıcak hava dalgası ne kadar sürecek? İşte yanıtı...


Temmuz ayının ortalarına gelirken sıcaklıklar iyice arttı ve nem oranları rekor seviyelere ulaştı. Dün İstanbul'da iki ilçede nem oranı yüzde 100'e çıktı. Sıcaklıkların daha da artacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), ülkenin büyük bir bölümünde Afrika ve Basra kaynaklı sıcak hava dalgalarının etkili olduğunu açıkladı. Sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece arasında olacağı öngörülüyor.


UYKU PROBLEMİ YARATAN 8 DERECE FARKI Yüzde 100'e ulaşan nem oranlarıyla sıcaklıklar ölçülenden 5-8 derece daha yüksek hissedilecek. Tahminen İstanbul, 26 Temmuz'a kadar çöl sıcaklıklarını yaşayacak. Bu arada Prof. Dr. Meral Mert, aşırı sıcaklara karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayarak, "Bazen yol kenarında baygınlık geçiren kişilerin sedyeyle getirildiğini görüyoruz, dikkatli olmalıyız" dedi.

"PAZAR GÜNÜ ETKİSİNİ KAYBEDECEK" Meteoroloji raporları, sıcak ve nemli havanın bir süre daha etkili olacağını gösteriyor.


NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Bu aşırı nem pazar günü yavaş yavaş etkisini kaybedecek. Yüzde 99'dan yüzde 75'e düşüş olacak. Ayın 24'ünden itibaren sıcaklıkların da biraz düşmesi, biraz serinlik sağlayacak. En azından rüzgarlar serinlik getirecek" değerlendirmesinde bulundu.

GÜVERCİNLER DE SICAKTAN BUNALDI Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, insanlar gibi hayvanlar da serinlemek için çeşitli yollar deniyor. Balıklıgöl’ün cami avlusundan geçen su, güvercinlerin banyosu oldu. Kuşlar suya girerek serinlemeye çalıştı.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”