Manisa, Bursa ve İzmir'de Orman Yangınları! Saatlerce Süren Yangınlara Müdahale Edildi, Beklenen Haber Bakan Yumaklı'dan Geldi
Manisa, Bursa ve İzmir'de Orman Yangınları! Saatlerce Süren Yangınlara Müdahale Edildi, Beklenen Haber Bakan Yumaklı'dan Geldi
Manisa, Bursa ve İzmir'de Orman Yangınları! Saatlerce Süren Yangınlara Müdahale Edildi, Beklenen Haber Bakan Yumaklı'dan Geldi

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle birçok ilde orman yangınları meydana geldi. Manisa, Bursa ve İzmir'in iki ilçesindeki yangınlara müdahale edildi. Bergama'da dün başlayan yangında devrilen kamyonette Bergama Orman İşletme Müdürü hayatını kaybetti. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı çevresindeki yangın nedeniyle bazı uçuşlar geçici olarak iptal edildi. İzmir'deki tüm yangınlar saat 10 itibarıyla kontrol altına alındı.


Dün Manisa Turgutlu'daki yangın, saat 11.40'da Avşar Mahallesi'ndeki kırsal alanda başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler hızla ormanlık alana yayıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı, ardından bölgeye çok sayıda orman yangın söndürme ekibi sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 5 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri ve 1 dozerle yangını söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.


Yerleşim alanına yakın bir noktada başlayan yangında bazı evler de alevler içinde kaldı. Vatandaşlar, bahçe hortumlarıyla alevlerin evlerine ulaşmasını engellemeye çalıştı.

İzmir Gaziemir’de de Zafer Mahallesi'nde orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hava ve kara ekipleri yangını kontrol altına almak için müdahalelerini sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale edildiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden, İzmir’in Gaziemir ve Buca ilçelerindeki yangınlara karşı ilk andan itibaren müdahalelerin sürdüğünü belirten Yumaklı, yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.


Bugün saat 10 itibarıyla Bakan Yumaklı, tüm yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

İzmir Buca'da Zafer Mahallesi'nde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın yerleşim yerlerine yaklaştı.


Foça’daki yangın kontrol altına alındı. Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı ve askeri bölgeye de sıçradı. Yangın nedeniyle Hayat Foça Sitesi tedbir amaçlı boşaltıldı. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yangının 50 hektar alanı etkilediğini belirtti.


İzmir'de yangın bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Bergama'da devrilen kamyonette Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş hayatını kaybetti.

Bursa Orhaneli'de ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Adnan Menderes Havalimanı çevresindeki yangın nedeniyle bazı uçuşlar iptal edildi. Balıkesir Altıeylül ilçesindeki yangın ise kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”