Rekor Düşüş: Gram Altından Sonra Çeyrek Altın için 6 Bin TL Tahmini Geldi
Rekor Düşüş: Gram Altından Sonra Çeyrek Altın için 6 Bin TL Tahmini Geldi
Rekor Düşüş: Gram Altından Sonra Çeyrek Altın için 6 Bin TL Tahmini Geldi

Hafta içinde hem ons altın hem de gram altın fiyatları rekor seviyelere ulaştıktan sonra düşüşle kapandı. Yatırımcılar "altın yükseliyor" diye düşünürken, bu hamle sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'dan yeni bir öngörü geldi. Altının gram fiyatı için 3500 TL tahmininde bulunan uzman, çeyrek altının ise 6000 TL’ye çıkabileceğini belirtti.


Altın fiyatları dün yüzde 1,5’ten fazla düşerek üç haftalık kazanç serisine son verdi. Altının ons fiyatı 2.483 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 2.300 dolar civarında işlem gördü ve haftayı yüzde 1'e yakın kayıpla kapattı. Türkiye'de ise 24 ayar külçe altının gram fiyatı rekor kırmasının ardından geçen hafta yüzde 0,27 düşüşle 2.552 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı ise yüzde 0,12 azalarak 16.720 liraya geriledi.

GRAM ALTINDA KAZANÇ YÜZDE 35'E YAKLAŞTI Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki dalgalanmaları dikkatle izlerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte uzman ismin açıklamalarından bazı önemli noktalar:

"Altın fiyatlarındaki yükselişler devam ediyor. Yılbaşından bu yana ons altında yüzde 20'ye yakın, gram altında ise yüzde 35'e yakın değer kazanımı gördük. Özellikle son haftada yeni zirvelere tanık olduk.


ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR? Ons altın 2.483 dolar seviyesine kadar yükseldi. Nedenlerine baktığımızda, Fed’in faiz indirimine gitme ihtimali Eylül'de yüzde 94'e ulaşmış durumda. Yani yatırımcılar yüzde 94 ihtimalle Fed’den yüzde 25 indirim bekliyor. Bunun yanı sıra, Avrupa'da hem İsviçre Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimleri geldi. Ağustos ayı itibarıyla global merkez bankalarından İngiltere'nin de faiz indirimi beklentisinin yükselmiş olması, altın cephesini güçlendiriyor."


HEM GRAM HEM ÇEYREK ALTIN TAHMİNİ 2025 yılı başlamadan gram altının 3 bin 500 TL bandını aşma ihtimalinin olduğunu belirten Sarı, çeyrek altının ise 6 bin TL seviyelerine ulaşma öngörüsünü hatırlattı.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”