Renkli Giyim Tarzıyla Dikkat Çeken Fayik Tutal, Görenleri Kendine Hayran Bırakıyor
Renkli Giyim Tarzıyla Dikkat Çeken Fayik Tutal, Görenleri Kendine Hayran Bırakıyor
Renkli Giyim Tarzıyla Dikkat Çeken Fayik Tutal, Görenleri Kendine Hayran Bırakıyor

Siirt’in Renkli Kişiliği: Fayik Tutal’ın İlginç Yaşam Öyküsü

Siirt'in Pervari ilçesinin Karşıyaka Köyü Berkevir Mezrasında yaşayan 75 yaşındaki Fayik Tutal, 15 yaşından beri vazgeçmediği tescilli şal şepik kumaşı giysileri ile dikkat çekiyor. Oğlu Sait Tutal, babasının "renkli amca" olarak tanındığını belirterek, "Babamın enerjik ve renkli bir kişiliği var. Herkes onu tanıyor ve seviyor. Tanımayanlar bile kısa sürede tanışıp hatıra fotoğrafı çektiriyor." diyor.


Fayik Tutal’ın şal şepik kumaşına olan ilgisi, babasının 15 yaşındayken ona Şırnak'ın Cizre ilçesinde diktirdiği kıyafetle başlamış. 60 yıldır, yazın serin kışın sıcak tutan bu kumaştan giysiler giyen Tutal'ın gardırobunda turuncu, mavi ve bordo gibi 8 farklı renkte takım elbise ile renkli tespihler, kravatlar ve kemerler bulunuyor.


Yöredeki giyimine gösterdiği özenle tanınan ve takdir gören Fayik Tutal, düğünlerin ve halayların vazgeçilmez ismi olmuş.


“Renkli Bir Kişiliğim Var”

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Fayik Tutal, renkli giyinmeyi çok sevdiğini söylüyor. Gençlerin kendisini örnek aldığını ifade eden Tutal, “Gençler beni çok seviyor. Düğüne gittiğimde yanımda toplanıyorlar. Davet edildiğim düğüne 'Gelemeyeceğim.' dediğimde, 'Sen gelmezsen düğünü yapmayacağız.' diyorlar. Herkesi eğlendiriyor, coşturuyorum. Renkli bir kişiliğim var. Nereye gitsem o topluluk neşeleniyor. Köy ve mezranın ileri geleni ve yaşlısı benim. Herkes beni dinliyor, ben de kimsenin kalbini kırmıyorum.” diyor.


“Elbiselerimin Renk ve Modellerini İnternetten Beğeniyorum”

Tutal, farklı günlere özel giysileri olduğunu belirterek, düğün, bayram, taziye ve barış törenleri için ayrı kıyafet tercih ettiğini anlatıyor. “Bir toplantı olduğunda beyaz takım elbise, özel misafirim geldiğinde kırmızı giyiyorum. Elbiselerimin renk ve modellerini internetten beğeniyorum ve bu kıyafetleri terziye diktiriyorum.” diyen Tutal, her elbiseye uygun kravat, tespih ve kemer gibi aksesuarlar seçtiğini ifade ediyor.


“Doğal Besleniyorum, Nerede Eğlence Olsa Oraya Gitmek İstiyorum”

Aksesuarlarını genellikle internetten veya İstanbul'dan temin eden Tutal, kendisini genç ve enerjik hissettiğini söylüyor. “Doğal besleniyorum, hiçbir şeyi dert etmiyorum. Dünyayı dert etmiyorum. Dert etsem de geçecek, etmesem de geçecek. Nerede neşe, eğlence olsa oraya gitmek istiyorum. Dedikodu ve gevezelik yapılan yerlerde ben yokum.” diyor.


“Düğün Elbisesi Ayrı, Taziyeye Gittiğinde Başka Giyiniyor”

Fayik Tutal'ın oğlu Sait Tutal, babasının renkli bir kişilik olduğunu vurgulayarak, “Babamın çok renkli bir siması var. Girdiği her ortama kısa sürede uyum sağlar. Herkes onu tanıyor ve seviyor. Onsuz düğün olmuyor. Rengarenk giyiniyor, hep halay başına alıyorlar. Çok tanıyanı var. Pozitif enerji veriyor. Benden genç görünüyor. Her renk elbisesi var. Düğün elbisesi ayrı, taziyeye gittiğinde başka, bayramlarda başka, İstanbul'a gittiğinde başka giyiniyor. Merttir, yardım etmeyi sever.” diyor.


Mezrada yaşayan Mehmet Nuri Tutal ise Fayik Tutal’ı örnek aldıklarını belirterek, “En çok gençler kendisini seviyor. Her güne özel elbisesi var. Çok renkli ve sevilen bir kişiliği var. Sempatik biri. Biz de onu seviyoruz.” ifadelerini kullanıyor.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”