Rusya'dan ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirme Kararına Tepki: "Askeri Yanıt Geliştireceğiz"
Rusya'dan ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirme Kararına Tepki:
Rusya'dan ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirme Kararına Tepki: "Askeri Yanıt Geliştireceğiz"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli seyir füzeleri yerleştirme kararının Rusya'nın güvenliğini tehdit etmeyi amaçladığını vurguladı ve "Duygusal tepkiler vermeden, bu yeni tehdide karşı askeri bir yanıt geliştireceğiz." şeklinde konuştu.

Ryabkov, ABD'nin 2026 itibarıyla 'Tomahawk' uzun menzilli seyir füzelerini Almanya'ya yerleştirme kararını St. Petersburg'da gazetecilere değerlendirirken, Soğuk Savaş sonrası küresel dinamiklerin büyük ölçüde değiştiğini belirtti. Ryabkov, "Bu adımlar, her şeyden önce ülkemizin güvenliğini tehlikeye atmayı amaçlıyor. Bu hareketlerin yalnızca gerilimi artırma sürecinin bir parçası ve bir gözdağı unsuru olduğunu düşünüyorum." dedi.

ABD'nin bu adımına karşılık vereceklerini belirten Ryabkov, "Yanıtımızın niteliği soğukkanlı ve profesyonel bir şekilde belirlenecektir. Duygusal tepkiler vermeden, yeni tehdide karşı askeri bir yanıt geliştireceğiz." diye ekledi.

ABD ve Almanya tarafından dün yapılan ortak açıklamada, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahların 2026'dan itibaren Almanya'ya yerleştirileceği duyuruldu. ABD, bu tür uzun menzilli silahları Almanya'ya en son 1990'larda konuşlandırmıştı.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”