Tuzla-Maltepe Arasında Yürüyen Adamın Hüzünlü Öyküsü... "Nişanı Bozulunca Bir Daha Evlenmem Dedi"
Tuzla-Maltepe Arasında Yürüyen Adamın Hüzünlü Öyküsü...
Tuzla-Maltepe Arasında Yürüyen Adamın Hüzünlü Öyküsü... "Nişanı Bozulunca Bir Daha Evlenmem Dedi"

İstanbul'da E-5 karayolunda, Tuzla ile Maltepe arasında yıllardır yürüyen ve sık sık görülen kişinin Pendik'te yaşayan Selami Salman olduğu ortaya çıktı. Salman, E-5 karayolunda yürürken çekilen videoların sosyal medyada yayılmasıyla daha da merak konusu oldu. Salman'ın annesi, oğlunun sevdiği kadınla nişanlandığını ancak nişanın bozulduğunu, ardından kafasından yaralandığını ve bu olaylardan sonra sürekli yürüdüğünü açıkladı.


Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe bölgelerinde E-5 karayolunu kullanan sürücüler, yol kenarında ya da orta refüjde yürüyen bir kişiyi fark etti. Sosyal medyada 'Pendikli Forrest Gump' başlığıyla yayılan videolar, hakkında çeşitli söylentilere yol açtı. Bu kişinin, Pendik'te annesi ve kardeşiyle aynı apartmanda yaşayan Selami Salman olduğu öğrenildi.


50'li yaşlarda olan ve yıllardır E-5 karayolunda yürüyen Selami Salman'ın, her gün yaz kış demeden sabah evinden çıkıp saatlerce yol kenarında yürüdüğü belirtildi. Onu gören sürücüler, kimi zaman su ve yiyecek veriyor, kimi zaman da konuşmaya çalışıyor.


Selami Salman'ın annesi Medine Salman, oğlunun genç yaşlarda neşeli biri olduğunu, sevdiği kadınla 9 yıl nişanlı kaldığını ancak kız tarafının istememesi nedeniyle nişanın bozulduğunu söyledi. Yaklaşık 10 yıl önce de bir kaza geçirip kafasından yaralandığını belirten Medine Salman, bu olayların oğlunun psikolojisini ve sağlığını kötü etkilediğini ve bu sebeple sürekli yollarda yürümeye başladığını ifade etti.


Tuzla ile Maltepe arasında yıllardır yürüyen Selami Salman'ın hikayesi yürek burkuyor. Nişanı bozulduktan sonra "Bir daha evlenmem" diyen Selami, E-5 karayolunda yürürken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Sabah ve akşam iki tur attığını, yürümekten bunalmadığını belirten Salman, "Kartal'a kadar yürüyorum, Tersane Köprüsü'nden dönüyorum, sonra eve gidiyorum. Selami'yi arayanlar var, o benim" dedi.


Neden yürüdüğü sorusuna ise "Bekle gör" şeklinde cevap veren Salman, yürüyüşlerinin ona iyi geldiğini ve insanlardan su aldığını belirtti.


Selami Salman'ın annesi Medine Salman, "Önceden çok neşeliydi. Bir kız sevmişti, nişanladım. 9 yıl nişanlı kaldı, düğün hazırlığı yaparken nişan bozuldu, kız tarafı vermedi. Psikolojisi bozuldu. Bir kaza geçirdi, kafasını vurdu. O zamandan beri yollarda dolaşıyor. Diğer çocuklarım gibi sağlıklı olmasını istiyorum ama gücüm yetmiyor. Eşim 33 yıl önce öldü" dedi.



PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”