YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu'dan Özel Ziyaret: İlk Türk Budist Rahibi Ritüellerini Anlattı... "Odamda Küçük Bir Buddha Köşesi Kurmuştum"
YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu'dan Özel Ziyaret: İlk Türk Budist Rahibi Ritüellerini Anlattı...
YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu'dan Özel Ziyaret: İlk Türk Budist Rahibi Ritüellerini Anlattı... "Odamda Küçük Bir Buddha Köşesi Kurmuştum"

Yeniden Yazılmış Metin

YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu, Güney Kore gezisi sırasında Kore’de yaşayan Türk Budist rahip Ruchan'ı ziyaret etti. Ruchan'ın tapınak yaşamı ve ritüellerine dair verdiği bilgiler kısa sürede dikkat çekti. Ailesinin rahiplik kararını desteklediğini belirten Ruchan, "1800 yıllık Kore Budist tarihindeki ilk Türk rahibi ben oldum. Bu onuru yaşamak büyük bir gurur" dedi.

Türkiye'nin ilk Budist rahibi olan Ruchan, Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Hwagyesa Tapınağı'nda yaşamını sürdürüyor. YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu, Güney Kore gezisi esnasında Ruchan'ı ziyaret etti ve birlikte tapınağı gezerek Budizm ritüellerini detaylı bir şekilde inceledi.


14 yaşından itibaren Uzak Doğu kültürüne ilgi duyduğunu ifade eden Ruchan, rahip olma kararının ailesini şaşırtmadığını belirterek, "14 yaşından itibaren Budizm ve Uzak Doğu kültürüne merakım vardı. Bu yüzden odamda küçük bir Buddha köşesi yapmıştım. Bir mum ve bir Buddha ile tütsü yakıp meditasyon yapıyordum. Bu ilgimi ailem de bildiği için rahip olma kararım onları şaşırtmadı ama seyahat amacıyla gittiğim Kore'de böyle bir karar vermem 'Neden şu anda bu kararı aldın? Hayatında bir dönüm noktası mı yaşadın?' sorularını gündeme getirdi" dedi.


Baş rahibin kendisine Dongjin adını verdiğini belirten Ruchan, "Budizm'in din mi yoksa felsefe mi olduğu yıllardır tartışılıyor ama Budizm aslında ikisi de değil. Budizm, pratik bir yaşam biçimidir" diye konuştu.

AYİNLERİ ÇAN ÇALARAK BAŞLATIYOR

Ruchan'ın ritüelini anlatan Ertuğrul, "Arkadaşlar, gördüğünüz bu kişi Budist rahip ve Türk. Şu anda tapınakta ayinin başladığını duyuruyor. Çanı çaldıktan sonra saygılarını sunuyorlar. İbadet şu anda icra ediliyor ve büyük çan çalınacak. Saat kontrol ediliyor ve çan çalınıyor. Diğer rahipler gelmeye başladı bile. Büyük çanın ardından ana binaya geri dönüyoruz ve bu sefer de Ruchan ayini tamamen başlatıyor" dedi.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Yılda İki Kez Kira Zammı: Yüzde 25 Sınırı Kalktıktan Sonra Dikkat Çeken Karar

İsrail'den Sert Çıkış: Yisrael Katz, “Türkiye’yi NATO’dan Çıkarın”