ABD Başkan Adayı Trump: "3. Dünya Savaşı Kapıda, Seçilmezsem Savaş Çıkar"
ABD Başkan Adayı Trump:
ABD Başkan Adayı Trump: "3. Dünya Savaşı Kapıda, Seçilmezsem Savaş Çıkar"

Son dakika haberi... ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, "Şu anda, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yakınız" dedi.

Florida'nın Palm Beach bölgesindeki Mar-a-Lago'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen eski Başkan Donald Trump, çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan Trump, Demokrat Parti'nin başkan adayı olan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Gazze'deki insani krizle ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Bence söyledikleri saygısızcaydı. İsrail'e karşı pek olumlu değildi. Aslında Yahudi bir kişinin ona nasıl oy verebileceğini anlamıyorum. Ama bu onların kararı. Ancak bana göre İsrail'e karşı kesinlikle saygısızcaydı" ifadelerini kullandı.

Orta Doğu'daki durumu değerlendiren Trump, "Eğer biz kazanırsak, her şey çok basit olacak. Her şey çok hızlı bir şekilde yoluna girecek. Kazanamazsak, Orta Doğu'da büyük savaşlar ve belki de üçüncü bir dünya savaşıyla karşı karşıya kalacağız. Şu anda, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yakınız. Hiç bu kadar yakın olmamıştık, çünkü ülkemizi beceriksiz insanlar yönetiyor" dedi.


"Sessiz Kalmayacağım"

Harris, Netanyahu ile yaptığı görüşmede Gazze'deki insani krizi de gündeme getirerek, "2 milyondan fazla insanın gıdaya erişimde ciddi zorluk çektiği, yarım milyon insanın da açlıkla karşı karşıya olduğu vahim insani duruma ilişkin ciddi endişelerimi açıkça ifade ettim" demişti. Gazze'de son dokuz ayda yaşananları "yıkıcı" olarak nitelendiren Harris, ölen çocukları ve güvenlikleri için birden çok kez yerlerinden edilen çaresiz ve aç insanların olduğunu hatırlatarak, "Bu trajediyi görmezden gelemeyiz. Yaşanan acılara karşı duyarsız olamayız ve ben sessiz kalmayacağım" şeklinde konuşmuştu.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü

Hamas Lideri İsmail Haniye Suikast Sonucu Hayatını Kaybetti: Türkiye’den Şiddetli Tepki!