İsrail Lübnan'a Saldırdı: Uçuşlar Askıya Alındı, Ülkeler Vatandaşlarını Tahliye Ediyor
İsrail Lübnan'a Saldırdı: Uçuşlar Askıya Alındı, Ülkeler Vatandaşlarını Tahliye Ediyor
İsrail Lübnan'a Saldırdı: Uçuşlar Askıya Alındı, Ülkeler Vatandaşlarını Tahliye Ediyor

Orta Doğu'da Gerginlik Artıyor: Lübnan ve İsrail Savaşa Sürükleniyor

Lübnan ile İsrail arasındaki çatışma hızla tırmanarak savaşa dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems'e düzenlenen saldırının ardından iki ülke savaşın eşiğinde. İsrail hava kuvvetleri, Lübnan'ın güneyine saldırılar başlattı. Birçok ülke, vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulunurken, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşlar askıya alındı. İşte bölgedeki son gelişmeler!


Lübnan Hizbullah'ı ve İsrail Arasındaki Gerilim Tırmanıyor Mecdel Şems'e düzenlenen saldırının ardından, Lübnan Hizbullah'ı ile İsrail arasındaki gerilim tavan yaptı. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının ardından şimdi de Lübnan'a yönelmesi, bölgedeki durumu daha da kritik hale getirdi. İsrail resmi televizyonu KAN'a göre, İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah mevzilerini vurdu. Ancak, hava saldırısına ilişkin detaylı bilgi verilmedi ve ne İsrail ordusundan ne de Lübnan tarafından bir açıklama yapıldı.

Beyrut'ta Uçuşlar Ertelendi Lübnan'a ait Middle East Airlines (MEA) Havayolları, Beyrut’a yapılacak bazı uçuşları yarın sabaha kadar ertelediğini açıkladı. Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki yolcular, ekranlardan güncel bilgileri takip ediyor.


Bölge Yangın Yeri İsrail medyasından Times of Israel'e göre, İsrail'in kuzeyindeki Yaara ve Adamit kasabalarında roket sirenleri duyuldu. İsrail'den bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, IDF Batı Celile'nin üzerinde bir insansız hava aracı ele geçirildiğini bildirdi. Öte yandan, Lübnan kaynakları, İsrail'in Hula kasabasına yoğun topçu ateşi açtığını iddia ediyor.


Daha Şiddetli Askeri Eylem Hazırlığı Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, güvenlik kabinesinin, Başbakan ve Savunma Bakanı'na Hizbullah'a karşılık verme zamanını ve niteliğini belirleme görevini verdiği belirtildi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail ordusu, Mecdel Şems olayının ardından Hizbullah'a verilecek karşılık için olası senaryoları hükümete sundu ve bu senaryolar arasında Lübnan'a karşı daha şiddetli askeri eylemler de yer alıyor.

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim İsrailli bir yetkili, Hizbullah'a zarar vermek istediklerini ancak bölgesel bir savaşı başlatmak istemediklerini belirtti. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ise İsrail'in olası saldırısının sınırlı olması konusunda güvence aldıklarını ve Hizbullah'ın karşılığının da benzer olacağını söyledi.


İran'dan İsrail'e Sert Tepki İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim hakkında açıklamalarda bulundu. Kenani, İsrail'in Gazze'de işlediği cinayetlerin ardından uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtti ve İsrail'i Lübnan'da maceraya girmemesi konusunda uyardı. Kenani, İsrail'in Lübnan'a yönelik bir müdahalesinin bölgesel bir savaşa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Lübnan'dan Bölgesel Savaş Uyarısı Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib, İsrail'in herhangi bir büyük saldırısının bölgesel bir savaşa yol açabileceğini belirtti.

Bu gelişmeler, Orta Doğu'daki gerginliğin daha da artmasına neden olurken, uluslararası toplumun dikkatini bu bölgeye çekiyor.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü

Hamas Lideri İsmail Haniye Suikast Sonucu Hayatını Kaybetti: Türkiye’den Şiddetli Tepki!