Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü
Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü
Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü

Orta Doğu'da Artan Gerilim: Son Gelişmeler

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından Orta Doğu son yılların en hareketli dönemine girdi. İran dünya kamuoyuna yaptığı çağrıyla, "Önemli gelişmelere tanıklık edeceksiniz" derken, ABD desteklediği İsrail için savaş uçaklarını ve gemilerini bölgeye gönderiyor. Bu arada, Kassam Tugayları'ndan bir üst düzey isim daha öldürüldü.

Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülmesi sonrasında bölgedeki gerilim her geçen dakika artıyor. İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" denildi. Henüz İran'dan bir karşı hamle gelmemesine rağmen, İsrail bir Kassam Tugayı yöneticisini daha öldürdü.

Hamas Doğruladı

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi, İsrail'in aracına düzenlediği İHA saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Hamas, Tulkarem'deki komutanlarından Balidi'nin öldürüldüğünü doğruladı.


5 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tulkarem'e bir hava saldırısı düzenledi. Seyir halindeki bir otomobilin hedef alındığı saldırıda toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. O kişilerden birinin Haitham Balidi olduğu Hamas tarafından doğrulandı. Diğer 4 kişinin kimlik bilgileri hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. Şahısların cesetlerinin tamamen yandığı belirtildi.

Hamaney: Siyonist Rejim Bitti

İran Dini Lideri Hamaney, sosyal medyada "Siyonist rejim bitti" ifadelerinin yer aldığı eski bir gönderiyi sabitledi.

ABD Vatandaşlarını Uyardı

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, bölgede bulunan vatandaşları için bir uyarı yayımladı. Olası bir hava saldırısı durumunda sığınak bulmalarını ve İsrail'in kuzeyine seyahat etmemelerini tavsiye etti.

ABD Bölgeye İlave Savaş Uçağı ve Gemi Gönderecek

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in, olası İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermek üzere talimat verdiğini açıkladı.

Pentagon, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğini artırmak amacıyla bölgedeki Amerikan askeri varlığını yeniden düzenleyecek. Bu kapsamda, İsrail'in bölgesel güvenliğinin sağlanmasında görev alan Amerikan askeri unsurlarının sayısı artırılacak ve bölgeye ilave savaş uçakları ile savaş gemileri gönderilecek. ABD, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek. Ayrıca, balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerler bölgeye sevk edilecek. Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini de artıracak.

Sefer Saatlerinde Değişiklikler

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bu gece İran'a yapılması planlanan seferlerini yarına erteledi. Edinilen bilgiye göre, İran'ın farklı şehirlerine yapılması planlanan seferler yarın sabah saatlerinden itibaren gerçekleştirilecek.

Pegasus Hava Yolları da bu gece İran, Irak ve Ürdün'e yapılması planlanan seferlerde düzenlemeye gitti. İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle İran, Irak ve Ürdün'e bu gece yapılması planlanan seferlerin saatleri yarın gündüz saatlerinde iniş yapılacak şekilde yeniden düzenlendi.

Tüm Ülkeler Harekete Geçti

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıkladı. ABD hava yolu şirketlerinden New York ile İsrail arasında haftada 14 sefer yapan United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu. Alman Lufthansa ve Yunanistan'ın Aegean Havayolları da Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle Beyrut ve Tel Aviv'e uçuşlarını askıya aldı.

İsveç, Beyrut Büyükelçiliğini Kapattı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, güvenlik riski nedeniyle ülkesinin Beyrut Büyükelçiliğinin geçici olarak kapatılmasına karar verildiğini duyurdu.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Hamas Lideri İsmail Haniye Suikast Sonucu Hayatını Kaybetti: Türkiye’den Şiddetli Tepki!

ABD Başkan Adayı Trump: "3. Dünya Savaşı Kapıda, Seçilmezsem Savaş Çıkar"