Türkiye-İsrail İlişkilerinde Savaş Gerilimi: Katz'dan Erdoğan'a Tehdit ve Türkiye'den Sert Tepkiler
Türkiye-İsrail İlişkilerinde Savaş Gerilimi: Katz'dan Erdoğan'a Tehdit ve Türkiye'den Sert Tepkiler
Türkiye-İsrail İlişkilerinde Savaş Gerilimi: Katz'dan Erdoğan'a Tehdit ve Türkiye'den Sert Tepkiler

Türkiye-İsrail İlişkilerindeki Gerginlik Tırmanıyor

7 Ekim sonrasında Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdidiyle zirveye ulaştı. Katz'ın skandal "Saddam" benzetmesi, Türkiye'deki pek çok kurum ve siyasetçi tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Türkiye'nin Tavrı İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken, Türkiye diğer ülkelerin aksine sessiz kalmamış ve tepkisini her platformda dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında, "Karabağ ve Libya'da nasıl harekete geçtiysek, aynı şekilde İsrail'e karşı da adım atabiliriz" diyerek İsrail'e sert bir uyarıda bulundu.

İsrailli Bakanın Küstah Tehdidi Bu açıklamaların ardından, İsrail Dışişleri Bakanı Katz sosyal medya üzerinden skandal bir açıklama yaptı. Katz, "Erdoğan Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Saddam’ın akıbetini hatırlatmak isterim" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Türkiye'den Gelen Tepkiler Gece yarısından itibaren sosyal medyada yayılan bu açıklamalara Türkiye'den sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başta olmak üzere birçok kurum ve siyasetçi bu açıklamaları kınadı.


Cevdet Yılmaz'ın Tepkisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan Netanyahu yönetiminin, Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeleri yok hükmündedir. Mazlum Filistin halkını ve adaleti savunmaya devam edeceğiz. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu, tarihte yaşanandan farklı olmayacak" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Açıklaması Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hitler'in sonu nasıl olduysa, Netanyahu'nun sonu da öyle olacak. Filistinlileri yok etmeye çalışanlar hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak" ifadelerini kullandı.


İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Tepkisi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Binlerce Filistinliyi şehit eden İsrail devletinin hadsiz dışişleri bakanını kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Filistinlilerin sesi olmuştur. Masum çocuklara bomba yağdıranlar tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir" dedi.

Çevre Bakanı Kurum'un Tepkisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımıza tehditler savuran İsrail'in eli kanlı bakanına söylenecek tek şey var: siz zalimsiniz. Tarih ve uluslararası hukuk önünde hesap vereceksiniz. Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı hafife almayın" dedi.

Çalışma Bakanı Işıkhan'ın Açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın açıklamalarını en ağır şekilde kınadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, dünya mazlumlarının sesi olmuştur. Bu coğrafyayı kana bulamanızın karşısında duracağız. Siz, bir avuç katil ve soykırımcısınız" dedi.


Dışişleri Bakanı Fidan'ın Tepkisi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu sesi bastırmak isteyen İsrail ve siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar için aynı şekilde sonuçlanmıştır" diye konuştu.


Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun Tepkisi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Vahşetleri tescillenen İsrail’in Dışişleri Bakanı Katz’ı kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan; mazlum coğrafyaların ümidi, sessizlerin sesidir. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız ve Türkiye her zaman karşınızda olacak" dedi.


Adalet Bakanı Tunç'un Açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, mazlumların yanında, zalimlerin karşısında duran ve tehditlere boyun eğmeyen bir liderdir" dedi.

Aile Bakanı Göktaş'ın Tepkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlumun sesi olduğunu belirterek, "İşgalci İsrail hükümetinin Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları yok hükmündedir. Bu haklı ve güçlü sesi bastıramayacaklar" dedi.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü

Hamas Lideri İsmail Haniye Suikast Sonucu Hayatını Kaybetti: Türkiye’den Şiddetli Tepki!