ABD Başkanı Trump’a Yönelik Suikast Girişimi: FBI'dan Resmi Açıklama
ABD Başkanı Trump’a Yönelik Suikast Girişimi: FBI'dan Resmi Açıklama
ABD Başkanı Trump’a Yönelik Suikast Girişimi: FBI'dan Resmi Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik saldırı girişimiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, FBI olayın bir 'suikast girişimi' olduğunu doğruladı. ABD basını saldırganın kimliğinin belirlendiğini duyururken, görgü tanıklarının ifadeleri dikkat çekti.


Trump'a yönelik silahlı saldırı Pensilvanya'daki bir mitingde gerçekleşti. Trump'ın üzerine ateş açılması büyük panik yaratırken, Trump kulağından yaralandı, mitingde bulunan bir kişi hayatını kaybetti ve saldırgan öldürüldü.


"Saldırgan 20 Yaşında Bir Pensilvanyalı"

ABD medyasının haberlerine göre, Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi 20 yaşındaki Pensilvanyalı Thomas Matthew Crooks.


Saldırganın çatıdaki görüntüsü de kaydedildi. Suikastçi, miting alanına bakan yaklaşık 130 metre uzaklıktaki bir çatıdan ateş açtı. Vurularak etkisiz hale getirilen saldırganın görüntüleri paylaşıldı.


Görgü Tanıklarının İddiaları

Görgü tanıklarının ifadeleri dikkat çekici. Miting alanında bulunanlar, kamuflajlı bir kişinin çatıya çıktığını ve bu durumu polise bildirdiklerini ancak ilgilenilmediğini iddia etti.


BBC'ye konuşan Greg Smith adlı bir katılımcı, saldırganın izleyiciler tarafından saldırıdan dakikalar önce görüldüğünü söyledi. Smith, saldırganın sürünerek çatıya çıktığını, bir silah taşıdığının açıkça görüldüğünü ve etkisiz hale getirilmeden "3-4 dakika" çatıda kaldığını belirtti. Smith, polise saldırganı bildirdiklerini ancak herhangi bir müdahale yapılmadığını ifade etti.


5 El Ateş Edilmiş

Smith, ABD Gizli Servisi yetkililerinin, miting alanındaki bir ahırdan kendilerine baktığını kaydetti. Gizli servis, Smith'in çatıya işaret ettiğini gördü ancak saldırganı göremedi. Smith, "Çatının eğimi sebebiyle muhtemelen saldırganı göremediler. Ancak bu büyük bir alan değil, neden her çatıda Gizli Servis yetkilisi yok? Bu bir güvenlik hatası," dedi.


Çatıdan Çatıya Geçmiş

CBS News'a konuşan başka bir görgü tanığı, "Binalardan birinin tepesinde bir adamın bir binadan diğerine geçtiğini gördüm ve gidip polis memuruna çatıda olduğunu söyledim. Yerime döndüğümde, insanların durdukları yerden bu kişiyi hala görebildiklerini duydum," bilgisini paylaştı. Tanık, geri döndüğünde silah sesleri duyduğunu belirtti.


FBI Resmen Duyurdu: "Suikast Girişimi"

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilisi Kevin Rojek, Trump'a yönelik saldırı hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Olayı suikast girişimi olarak değerlendirdiklerini belirten Rojek, saldırganın amacının araştırıldığını ifade etti. Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin araştırıldığını ve halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgu bulunmadığını söyledi.


2 Yaralının Durumu Kritik

Rojek, olayda saldırganın öldürüldüğünü, mitingde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiğini ve iki kişinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.



PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü

Hamas Lideri İsmail Haniye Suikast Sonucu Hayatını Kaybetti: Türkiye’den Şiddetli Tepki!