Acil Durum | Instagram'a Erişim Engeli Getirildi: BTK'dan Gelen Kararın Nedeni Açıklandı
Acil Durum | Instagram'a Erişim Engeli Getirildi: BTK'dan Gelen Kararın Nedeni Açıklandı
Acil Durum | Instagram'a Erişim Engeli Getirildi: BTK'dan Gelen Kararın Nedeni Açıklandı

Instagram kullanıcıları giriş sorunu yaşıyor. 2 Ağustos itibarıyla "Instagram çöktü mü" sorusuna yanıt aranmaya başlanmışken, gelen son dakika haberine göre BTK tarafından Instagram için bir karar alındı. Bu karara göre Instagram'a erişim engeli getirildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Instagram'a tepki göstermişti. BTK kaynaklarına göre, Instagram'a erişim engelinin nedeni açıklandı.

Türkiye'de ve dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram birçok kullanıcı tarafından erişilemiyor. Bazı kullanıcılar ise yenileme işlevinin çalışmadığını bildiriyor.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN TEPKİ 31 Temmuz'da İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X (Twitter) hesabı üzerinden Haniye’nin ölümü sonrası bir taziye mesajı yayımlamıştı. Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkat çekerek, "Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı şiddetle kınıyorum. Bu, açık bir sansür girişimidir” ifadelerini kullanmıştı.

BTK'DAN INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ İletişim Başkanı Altun’un bu paylaşımının ardından, BTK 2 Ağustos tarihinde Instagram’a erişim engeli getirdi.

NEDEN AÇIKLANDI BTK’nin site bilgileri sorgulama menüsünden, Instagram’a erişim engeli kararı alındığı anlaşıldı. CNBC-e'nin aktardığına göre; BTK Başkanlığı, Instagram'ı erişime kapatırken re'sen kapatma yetkisini kullandı. BTK Başkanlığı, Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle bu kararı aldığını açıkladı. BTK kaynakları, "Mahkeme kararının bugün alınmasının beklendiğini" belirtti. CNN Türk'te yer alan haberde ise BTK’dan yapılan açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle erişime kapatıldı" ifadeleri kullanıldı.

INSTAGRAM SORUNU X'TE GÜNDEM OLDU Instagram'a erişemeyen birçok kullanıcı, X (Twitter) üzerinden "Instagram çöktü" şeklinde paylaşımlar yaptı.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Instagram’ın Türkiye’de Yasaklanması: Sebepler, Etkiler ve Çözüm Önerileri

Instagram Yasağı Devam Ediyor: Binlerce Şirket Kapanma Riski Altında