İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi
İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi
İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi

Bir yanda Hamas lideri İsmail Haniye'ye, diğer yanda Hizbullah komutanı Fuad Şükür'e suikast gerçekleştirildi! İsrail'in son hamleleriyle Orta Doğu'da gerilim en üst seviyede. Haniye suikastının ardından İran intikam yemini etmişti. İsrail, şu anda dört bir yandan eş zamanlı ve koordineli saldırılar bekliyor. Ordu, beklenen çatışma tarihi için yoğun hazırlık içinde. Bu arada Hizbullah, İsrail'e füze saldırısı düzenledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün arka arkaya suikasta kurban gitmesi dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bölgedeki gerilimi azaltmaları gerektiğini vurguladı. Ancak Hizbullah güçleri çoktan harekete geçti.

HİZBULLAH’TAN YOĞUN FÜZE SALDIRISI Hizbullah'tan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in kuzeyine çok sayıda füze fırlatıldı. İsrail ordusu, uyarı sirenlerinin çaldığını duyurdu, ancak saldırıyla ilgili ayrıntı vermedi.

İSRAİL’DE KUŞATMA HAZIRLIKLARI: TARİH BELİRLENDİ İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Hizbullah ve İran'ın birkaç gün içinde İsrail'e karşı topyekûn savaş başlatması bekleniyor. Bu nedenle ordu sıkı bir hazırlık içinde. Saldırıların kuzey, güney ve doğu cephelerinden başlaması öngörülüyor.

ABD de İran ve Hizbullah'a yönelik geniş çaplı bir operasyon için bölgedeki askeri varlığını artırıyor. İsrailli yetkililer, İran'ın Hizbullah, Husiler ve Suriye ile Irak'taki milislerle koordineli ve eş zamanlı olarak saldırıya geçmesini bekliyor. İsmini vermek istemeyen İsrail ordusu yetkilileri, bu saldırılara yönelik istihbarat aldıklarını belirtti. Yetkililer, önümüzdeki cumartesiye kadar büyük bir çatışmanın patlak vermesini bekliyor.

BIDEN'DAN NETANYAHU'YA: GERİLİM AZALMALI Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, Netanyahu'ya İsrail'in güvenliği konusunda garanti verdi ve "Başkan, İran'dan ve onun Hamas, Hizbullah ve Husiler gibi terör uzantılarından gelen tüm tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurguladı" ifadesini kullandı.

Görüşmede Biden ile Netanyahu, özellikle balistik füze ve insansız hava araçlarına karşı İsrail'e yeni Amerikan askeri sevkiyatlarıyla ilgili konuları da ele aldı. Diğer yandan Biden, Netanyahu'ya, Orta Doğu'daki gerilimin düşürülmesi yönünde çabaların önemini vurguladı. Açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastının ardından ikilinin bu konuyu ele alıp almadığına dair bilgi yer almadı.

İSRAİL'DEN FUAD ŞÜKÜR'E SUİKAST AA'nın aktardığına göre; İsrail ordusu, 30 Temmuz'da Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürdüğünü duyurdu. Açıklamada, saldırının savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiği ve öldürülen komutanın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın "sağ kolu" olduğu iddia edildi. Şükür'ün ayrıca "8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’e yönelik saldırıları yönettiği, 27 Temmuz’daki Mecdel Şems saldırısının sorumlusu olduğu" öne sürüldü. İsrail basınında, Şükür'ün birkaç yıl önce Hizbullah'ın "hassas füze projesi" komutanı olarak atandığı belirtildi.

Hizbullah komutanı Fuad Şükür, 1983'te Beyrut'taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rolü olduğu iddiasıyla Washington'un başına ödül koyduğu isimler arasında yer alıyordu. Ayrıca İsrail'in bu saldırısında 3'ü kadın, 2'si çocuk olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

Haniye'nin İran'da Öldürülmesi Tesadüf mü? Dikkat Çeken 'Mesaj' Detayı: İsrail İstese...