İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"
İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı:
İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

İsrail ve İran Arasında Yükselen Gerilim: Son Durum

İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlediği saldırının ardından bölgede tansiyon yükseldi. Haniye'nin İran'da İsrail tarafından öldürülmesi üzerine İran'dan sert açıklamalar geldi. İran Devlet Televizyonu, normal yayınını keserek askeri marşlar çalmaya başladı ve "Dünya önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek!" açıklamasını yaptı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, sosyal medyada "Siyonist rejim bitti" ifadelerinin yer aldığı eski bir gönderiyi sabitledi. İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Marandi ise "Herkesi İsrail'den ayrılmaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.



Havayolu Seferleri İptal Edildi

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, bu gece İran, Ürdün ve Irak'a yapılması planlanan seferlerini iptal etti. İptallerin güvenlik nedeniyle yapıldığı belirtildi. Yunanistan'ın Aegean Havayolları da Tel Aviv ve Beyrut'a olan uçuşlarını 6 ve 8 Ağustos 2024'e kadar askıya aldığını duyurdu. Şirket, iptal edilen uçuşlar için yolcuların yeniden rezervasyon yapabileceklerini veya para iadesi talep edebileceklerini açıkladı.

Diğer Havayolu Şirketleri de Uçuşları Askıya Aldı

Hindistan hava yolu firması Air India, Orta Doğu'daki gelişmeler nedeniyle Tel Aviv uçuşlarını 8 Ağustos'a kadar durdurduğunu açıkladı. İtalya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu firması ITA da benzer bir açıklama yaparak, Tel Aviv'e planlanan uçuşlarını 6 Ağustos'a kadar askıya aldığını bildirdi. Her iki şirket de kararlarının gerekçesi olarak yolcu ve mürettebat güvenliğini gösterdi.

Bu gelişmeler, İsrail ile İran arasındaki gerilimin bölgeyi nasıl etkilediğini ve uluslararası hava trafiğinde nasıl tedbirler alındığını gözler önüne seriyor. Durumun nasıl gelişeceği ve hangi adımların atılacağı merakla bekleniyor.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi

Haniye'nin İran'da Öldürülmesi Tesadüf mü? Dikkat Çeken 'Mesaj' Detayı: İsrail İstese...