Instagram Yasağı Devam Ediyor: Binlerce Şirket Kapanma Riski Altında
Instagram Yasağı Devam Ediyor: Binlerce Şirket Kapanma Riski Altında
Instagram Yasağı Devam Ediyor: Binlerce Şirket Kapanma Riski Altında

Instagram’ın BTK Kararıyla Erişime Kapatılması Büyük Tepki Çekti

BTK tarafından erişime engellenen Instagram, platform üzerinden satış yapan ve çalışanları zor durumda bıraktı. Türkiye'de yaklaşık 30 saattir kapalı olan Instagram’ın neden olduğu kaybın 3 milyar lirayı bulabileceği öngörülüyor. Instagram’ın kapalı kalmaya devam etmesi halinde e-ticaretteki zarar "geri dönülemez" seviyelere ulaşabilir.

Mahkeme kararı olmadan BTK tarafından kapatılan Instagram’ın, Türkiye’nin e-ticaret hacminde %10’luk bir paya sahip olduğu biliniyor.

CNBC-e’ye konuşan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram’ın kapalı olmasının sektöre günlük kaybının yaklaşık 2 milyar TL olduğunu belirtti.

Medyascope’a konuşan NewsLab’in kurucusu ve akademisyen Dr. Sarphan Uzunoğlu ise kısıtlamanın ekonomik boyutuna dikkat çekerek, "Burada tişört satanından, oyuncak satanına kadar birçok insan var. Bir pazarı öldürüyorlar. Dört-beş gün ciro yapamayan bir şirketin kapanabileceği bir ekonomik ortamdayız" dedi.

Ayrıca Instagram üzerinden çalışan sosyal medya uzmanları, grafik tasarımcılar ve en ufak hatada milyonlarca ceza kesilen sosyal medya ünlüleri de erişim engelinden en fazla etkilenenler arasında.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Instagram’ın Türkiye’de Yasaklanması: Sebepler, Etkiler ve Çözüm Önerileri

Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor! Savaş Hazırlıkları Hızlandı... İsrail'den Yeni Suikast: Kassam Tugayları'nın Üst Düzey İsmi Öldürüldü