Direksiyon Sınavında Yeni Dönem: L Park Kalkıyor, Sınav Süresi Uzatılıyor! İşte Yürürlüğe Girecek Tarih ve Yeni Kurallar
Direksiyon Sınavında Yeni Dönem: L Park Kalkıyor, Sınav Süresi Uzatılıyor! İşte Yürürlüğe Girecek Tarih ve Yeni Kurallar
Direksiyon Sınavında Yeni Dönem: L Park Kalkıyor, Sınav Süresi Uzatılıyor! İşte Yürürlüğe Girecek Tarih ve Yeni Kurallar

Ehliyet alacakları yakından ilgilendiren yeni düzenlemelerle ilgili çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, 'paralel park' aşamasındaki kuralları değiştirmeye karar verdi. Bu düzenlemeyle birlikte L park tarihe karışacak, sınav süresi uzatılacak ve aday sayısı azaltılacak. Direksiyon sınavında yapılan bu değişikliklerin Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. İşte yeni direksiyon sınavıyla ilgili tüm ayrıntılar...


Ehliyet sınavında değişiklikler yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, gelen geri bildirimler doğrultusunda sürücü adaylarının en çok zorlandığı paralel parkla ilgili kuralları esnetme kararı aldı.

PARALEL PARKTA YENİ DÜZENLEME Milat'ta yer alan habere göre; yeni yönetmelik, adayların en çok zorlandığı paralel park için bir hak daha tanınmasını içeriyor. Böylece sürücü adayları direksiyon sınavında paralel parkı düzgün yapamamaları halinde bir kez daha deneyebilecek.

L PARK TARİHE KARIŞIYOR Direksiyon sınavlarında adaylardan yapmaları beklenen bir diğer park türü 'L park' olarak biliniyor. L park; aracın geri geri giderken 90 derecelik bir açıyla dar bir alana park edilmesi işlemine deniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, L parkın kuralı değişiyor. Yeni yönetmelikte 90 derecelik açı artık olmayacak. Adayların, aracı geri geri getirirken oval bir alandan dar bir alana park etmeleri gerekecek.



Ayrıca, eski sisteme göre L park için arka kısımda bulunan dubalar yer almayacak. Bu park alanında da sürücülere iki hak tanınacak.

SINAV SÜRESİ UZUYOR Yeni yönetmeliğe göre sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkacak. Sınava giren aday sayısı ise 12'den 10'a düşürülecek. Bir başka deyişle, komisyon bir gün içerisinde en fazla 10 sürücü adayını sınava tabi tutabilecek.

İKİ FARKLI GÜZERGAH Yeni yönetmelikte sınav güzergahlarında da değişiklik yapılması bekleniyor. Sınavlar için iki farklı güzergah olacak. Adayların hangi güzergahta sınava gireceği, komisyon tarafından çekilen kura ile belirlenecek.

YENİ DÜZENLEME OCAK 2025'TE Direksiyon sınavında önemli değişiklikler içeren yeni yönetmeliğin ne zaman yürürlüğe gireceği ise en çok merak edilen konulardan biri olarak öne çıkıyor. Yapılan değişikliklerin Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi