Haniye'nin İran'da Öldürülmesi Tesadüf mü? Dikkat Çeken 'Mesaj' Detayı: İsrail İstese...
Haniye'nin İran'da Öldürülmesi Tesadüf mü? Dikkat Çeken 'Mesaj' Detayı: İsrail İstese...
Haniye'nin İran'da Öldürülmesi Tesadüf mü? Dikkat Çeken 'Mesaj' Detayı: İsrail İstese...

Dünya, Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da öldürülmesini konuşuyor. Henüz çok fazla bilgi paylaşılmasa da dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. ABD medyası saldırının neden İran'da gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, bu saldırının ardındaki mesajı ele aldı.

Orta Doğu'daki kriz devam ediyor. Dün gece yaşanan gelişmeler gerginliği daha da artırdı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bombalı saldırı düzenlendi ve ardından Hamas lideri İsmail Haniye İsrail tarafından öldürüldü. İsrail henüz saldırıyı üstlenmese de Hamas ve İran'dan gelen açıklamalar bu iddiayı doğruladı.

Kritik gelişmeler yaşanırken ABD medyası da son olayları değerlendirdi ve saldırı sonrası gelişmeleri ele aldı. İsrail'i savunmak için Akdeniz'de hareketlilik yaşanırken, saldırının İran'da olmasının arkasındaki nedenler hakkında çarpıcı ifadeler kullanıldı.

NTV'nin ABD temsilcisi Hüseyin Günay konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:


"ABD ve İngiliz donanmaları şu anda Akdeniz'de. İsrail ve Lübnan açıklarına ulaşmaya çalışıyorlar."

İSRAİL'İ KORUYACAKLAR Herhangi bir karşı saldırıda bu donanmalar İsrail'i savunacak. Daha önce ABD ve İngiltere donanmaları bazı roketleri engellemişlerdi. ABD medyası, bu saldırının ardından İsrail'in arkasında olduğunu söylüyor. Hamas'la ateşkes görüşmelerinin sona erme noktasına geleceğini belirtiyorlar.

NEDEN İRAN'DA YAPILDI? İsrail'in ABD'ye haber vermeden bu saldırıyı gerçekleştiremeyeceğini vurgulayanlar da var. ABD medyası, İsrail bu saldırıyı istese Katar'da veya Dubai'de gerçekleştirebilirdi, ancak bilinçli olarak İran'da yapıldı. Hem Hamas'a hem Hizbullah'a hem de ABD'yle birlikte İran'a mesaj verildi. Haniye'nin son fotoğrafı da İran Cumhurbaşkanı ile birlikteydi.


KAMALA HARRIS DETAYI! HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun yapmış olduğu konuşma tüm dünyayı şaşırttı. ABD'li senato üyeleri ve temsilciler meclisi üyeleri Netanyahu'yu 5-6 dakika boyunca alkışladılar. Enteresan bir manzaraydı. ABD medyası, buradan aldığı güçle Netanyahu'nun bu suikastı gerçekleştirdiğini söylüyor.

ABD açısından Ukrayna savaşı oy kaybettirdi. Ancak Hamas'a karşı elde edilen zaferler, iç kamuoyunda görevdeki başkana veya başkan adayının partisine puan kazandırıyor. Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili Biden yönetimi çıkıp "Bilgileri biz verdik" gibi açıklamalar yaparsa, Biden yönetimi puan kazanabilir. Bu durum Kamala Harris'in işine yarayabilir. Hatırlatmakta fayda var, Kamala Harris Netanyahu'ya mesafeli bir duruş sergilemiş ve İsrail lobisi tarafından eleştirilmişti. Bütün bu eleştirileri bertaraf edecek bir açıklama gelebilir Biden yönetiminden. Görünüşe göre bölgede tansiyon artacak.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi