İsrail'in Yemen'e Saldırısı! Husilerden Sert Yanıt: "Savaş Başladı, Tel Aviv Artık Güvende Değil!"
İsrail'in Yemen'e Saldırısı! Husilerden Sert Yanıt:
İsrail'in Yemen'e Saldırısı! Husilerden Sert Yanıt: "Savaş Başladı, Tel Aviv Artık Güvende Değil!"

Yemen'deki Husiler, Babülmendep Boğazı'nda İsrail ve ABD gemilerini hedef almaya devam ederken, İsrail güçleri buna cevap olarak bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Hudeyde limanının vurulduğu bu saldırılarda bölge adeta savaş alanına döndü. İsrail, bu saldırıyı üstlenerek, Husilerin Tel Aviv'e düzenlediği saldırıya misilleme yaptığını açıkladı. Husiler ise İsrail'in Hudeyde'ye saldırısının ardından, "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil" şeklinde bir açıklama yaptı.


Orta Doğu'da tansiyon yükselmeye devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde işlediği insan hakları ihlalleri sürerken, Yemen ile İsrail arasındaki gerilim de giderek artıyor.


İSRAİL YEMEN'İ HEDEF ALDI

İsrail'in Hudeyde limanına düzenlediği hava saldırılarının görüntüleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı.


Saldırı sonrasında bölgede birçok yerde yangın çıktı ve alevler göğe yükseldi.


İSRAİL SALDIRIYI ÜSTLENDİ

İsrail ordu sözcüsü, İsrail savaş uçaklarının Yemen'in Hudeyde kentindeki limanda Husilere ait "askeri hedefleri" vurduğunu açıkladı. Husilerin İsrail'e yönelik yüzlerce saldırısına karşılık misilleme yapıldığı belirtildi.


İsrail ordusu, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarılarında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu. İsrail basınında, saldırının İsrail'den Yemen'e doğrudan düzenlenen ilk saldırı olduğuna dikkat çekildi.


Husilere bağlı el-Mesire televizyonu, "Hudeyde kentinin bir dizi bombayla hedef alındığını" duyurmuştu.


YAKIT DEPOLARI VURULDU

Bombardımanın Hudeyde Limanı'ndaki yakıt depolarını vurduğu bildirildi. Sosyal medyada, liman yakınlarında güçlü patlamaların meydana geldiği ve mantar bulutlarının yükseldiği görüldü.


HUSİLER TEL AVİV'İ VURMUŞTU

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında Cuma gece saat 03.00'te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada bir kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi yaralanmıştı.


Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemediği ve hava savunma sistemlerinin engelleyemediği "Yafa" isimli yeni bir İHA ile vurduğunu açıklamıştı.


Husiler, İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bir bölge" olduğunu duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" belirtmişti.


HUSİLER: SAVAŞ BAŞLADI, TEL AVİV ARTIK GÜVENLİ DEĞİL

Saldırı sonrası Husiler, "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil" şeklinde bir açıklama yaptı.


"SONUÇLARI AYNI OLACAKTIR"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran destekli Husilerin İsrail'i tekrar hedef almaları durumunda aynı sonuçla karşılaşacaklarını söyledi.


Gallant, yayımladığı video mesajında, Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki Hudeyde kentinde limana düzenlenen hava saldırısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Husilerin İsrail'e 200'ün üzerinde saldırıda bulunduğunu ve ilk kez İsrail vatandaşlarına zarar verdiklerini belirten Gallant, bu nedenle Hudeyde'yi hedef aldıklarını savundu.


Gallant, "İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli var. Bu, Lübnan'da, Gazze'de, Yemen'de ve diğer yerlerde açıkça ortaya kondu. Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır." ifadelerini kullandı.


İsrail'in 2 bin kilometre uzaklıktaki Hudeyde limanına düzenlediği saldırıyı Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Hezi Halevi'nin yakından izlediğini belirten Gallant, "Şu anda Hudeyde'de yanan ateş, Orta Doğu'nun her yerinde görülüyor ve bunun önemi açık." dedi.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi