İşçilere Gözdağı! Eti Krom Patronu Ali Rıza Yıldırım: “Yarın Hepinizi İşten Çıkarırım
İşçilere Gözdağı! Eti Krom Patronu Ali Rıza Yıldırım: “Yarın Hepinizi İşten Çıkarırım
İşçilere Gözdağı! Eti Krom Patronu Ali Rıza Yıldırım: “Yarın Hepinizi İşten Çıkarırım

Eti Krom A.Ş. sahibi Ali Rıza Yıldırım, maden işçileriyle yaptığı toplantıda sert ifadeler kullanarak işçileri azarladı ve tehdit etti. Hak talepleri için eylem yapan işçilerle bir araya gelen Yıldırım, "Yarın herkesi kapının önüne koyarım" gibi sözlerle gözdağı verdi. Kendisine yanıt veren işçiye "Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın" diyerek çıkıştı. Toplantının ardından şirket üretimi durdurup işçileri ücretsiz izne çıkardı.


Ali Rıza Yıldırım'ın bu sert çıkışları ve işçilere yönelik tehditkar söylemleri sosyal medyada büyük tepki topladı. 300'den fazla işçi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması talebiyle 11 gündür eylem yapıyordu. Yıldırım, işçilerin taleplerini dinlemek için düzenlenen toplantıda işçileri azarlayarak, "Eti Krom ailesi 1463 kişi. Şu anda azınlık. İş hakkı fesih. Bu kadar basit" ifadelerini kullandı ve işçileri tehdit etti.


Toplantıda işçilere hitap eden Yıldırım, "Ben gazel dinlemeye gelmedim", "Yarın herkesi kapının önüne koyarım", "Bana tarih anlatma", "Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın" ve "Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51 ile cumhurbaşkanlığını alıyor. Siz yüzde 51 değilsiniz" gibi sözlerle tepki çekti. İşçilere, eylemlerinin yasadışı olduğunu söyleyerek, "Her gelmediği iş günü için çarpı 3 gün yevmiye cezası talep ediyorum" dedi.


Şirket, eylemin 11. gününde KEF bölgesinde üretime geçici olarak ara verildiğini ve işçilerin ücretsiz izne çıkarıldığını duyurdu. Şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince KEF Maden işletmesinin ekonomik gerekçelerle aksi karar alınıncaya kadar geçici süre ile kapatılmasına, çalışan işçilerin ücretsiz izne çıkartılmasına karar verilmiştir. 9 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınan kararlar, KEF Maden işletmesinde görev yapan Eti Krom AŞ, Yılkrom Maden ve Enerji Yat Tic. San. AŞ, Eti Beton ve Atık Geri Kazanım San. Tic. AŞ kadrosunda görev yapan mavi yakalı tüm çalışanlarımızı kapsamaktadır" ifadelerine yer verildi.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi