Trump'a Suikast Girişimi Dünya Gündeminde! Thomas Matthew Crooks'un Evine Baskın, Kullandığı Silah Ortaya Çıktı! Milyonların Sahip Olduğu AR-15'in Özellikleri
Trump'a Suikast Girişimi Dünya Gündeminde!  Thomas Matthew Crooks'un Evine Baskın, Kullandığı Silah Ortaya Çıktı! Milyonların Sahip Olduğu AR-15'in Özellikleri
Trump'a Suikast Girişimi Dünya Gündeminde! Thomas Matthew Crooks'un Evine Baskın, Kullandığı Silah Ortaya Çıktı! Milyonların Sahip Olduğu AR-15'in Özellikleri

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik Pensilvanya mitingi sırasında gerçekleştirilen suikast girişiminin yankıları devam ediyor. Suikast teşebbüsünde bulunan şüpheli Thomas Matthew Crooks'un kullandığı silah, ABD basınının gündeminde. ABD'li yetkililer, suikast girişiminde kullanılan silahın ArmaLite Rifle Model 15 (AR-15) olduğunu açıkladı. Olay sonrası Crooks'un evinin polis araçlarıyla çevrildiği belirtiliyor.


Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışırken, Pensilvanya'daki mitinginde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Trump sağ kulağından yaralandı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Mitingde bulunan bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.


ABD Gizli Servisi, saldırganın yüksek bir noktadan kürsüye birçok kez ateş ettiğini ve etkisiz hale getirildiğini duyurdu. FBI ise suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.


Washington Post'un haberine göre, Crooks'un AR-15 tipi yarı otomatik tüfek kullandığı belirlendi. Başlangıçta askeri kullanım için tasarlanan bu silah, ABD'de sivillerin en çok tercih ettiği modellerden biri haline geldi. AR-15, ABD ordusunun kullandığı M16'nın yarı otomatik sivil versiyonu olarak biliniyor.


Crooks'un saldırı sırasında silah yanlısı bir YouTube kanalının amblemi bulunan bir tişört giydiği belirtiliyor. ABD'de yaklaşık 16 milyon kişinin AR-15 sahibi olduğu ve bu kişilerin genellikle 40-65 yaş aralığında, beyaz tenli ve Cumhuriyetçi Parti destekçileri olduğu ifade ediliyor.


AR-15, 991 milimetre uzunluğunda ve 2,97 kilogram ağırlığında olup, etkili menzili 457 metredir. Silahın yüksek hızda mermi ateşleme kapasitesi, hedefe isabet ettiğinde ciddi hasarlar verebiliyor. Merminin namlu çıkış hızı saniyede 1006 metre olup, bu hız merminin vücutta ciddi iç yaralanmalara yol açmasına neden oluyor.


Crooks'un evinin polis araçlarıyla çevrildiği ve olayla ilgili incelemelerin devam ettiği bildirildi.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İran Devlet Televizyonu'ndan Askeri Marşlı Uyarı: "Dünya Önümüzdeki Saatlerde Önemli Gelişmelere Tanıklık Edecek"

İsrail Her Yönden Saldırıya Hazırlanıyor!: Büyük savaş' için tarih verildi